/ Allmänt / Familjeliv / Tankar & Funderingar /

Så hanterar du barnens aktiviteter

​Eftersom att jag sitter mycket hemma och jobbar, då jag utgår i från hemmet så att säga. Så blir det väldigt ofta, så gott som alltid egentligen att jag har antingen radion eller tvn som står på i bakgrunden. De är mest för att det känns så tyst och tomt annars.  Sen, tycker iallafall jag att det blir lättare att hålla tempo när det är lite liv och rörelse runt omkring.
 
I förra veckan när jag satt och jobbade hade jag Tv4 -Nyhetsmorgon på i bakrunden.
Pappapanelen var där och disskuterade kring ämnet;
"Så hanterar du barnens aktiviteter".
 
Jag tyckte det var rätt intresant att lyssna på faktiskt då jag vet att föräldrarskaran i detta avlånga land är ganska tudelad vad det gäller just den frågan.
Hur mycket aktiviteter skall barnen ha? Hur mycket skall man puscha sina barn? 
Är det på barnens egna intiativ eller för barnets eller barnens "bästa"? Etc...
 
 
Vår dotter Wintra hon har två aktiviteter som hon kör regelbundet. 
Hon har dansat Disco i 4år. Hon började precis innan hon skulle fylla 3år och har sedan kört på med detta.
Hon har ett vanligt/ordinarie träningspass i veckan. Sen har hon vi tillfälle tagit privat lektioner och tränat i coachad grupp i samband med att hon tog sin tävlingslicens och började tävla i Disco Singel - Brons som "B1".
 
 
 
 
 
Sen går hon sedan ett drygt år tillbaka nu också på ridskola. Hennes tredje termin är i full gång nu. Och där har hon också en lektion i veckan.
 
 
 
 
 
 
Dansen var det väl vi som föräldrar som sökte oss till för att vi ville att hon skulle få testa på någon rörelse aktivitet. Hon älskade dansen sedan första dagen och sedan dess har det aldrig varit någon disskusion.
 
Vad det gäller ridningen så var det helt och hållet på Wintras egna intiativ.
Hon har tjatat om det som hon började prata, i princip.
Så fort hon sett en häst på tv, i böcker, på riktigt (på cirkus eller ute i en hage man kört, cyklat eller gått förbi) så har detta tagits upp.
 
Tillföljd av detta så letade vi efter en bra ridskola som hade lektioner och platser lediga för henne att börja på. Sen körde hon igång.
 
 
Andra saker som är viktigt att nämna när det gäller just aktiviteter, och framförallt så länge det handlar om mindre barn, men även sen när de blir äldre. 
Är ju det att man som förälder själv måste ha tid att vara med. 
Även om man inte deltar så måste man ju skjutsa/se till att barnet kommer till aktiviteten och sedan vänta där under tiden aktiviteten utövas.
Man skall kunna ställa upp med skjutsningar/hämtningar och hjälpa klubben, föreningen, laget vid tävlingar och andra evenemang. Etc.
 
Sen är det ju tyvärr så att det i dag har blivit en ekonomisk fråga många gånger...
 
Stefan och jag har nästan alltid varit med båda två till alla hennes lektioner. Både vad det gäller dansen och ridningen.
Likadant när hon har tävlat så har vi ju självklar varit med båda två. Då har vi åkt med hela familjen och legat borta över helgen. Oftast så åker man ju tillsammans med resten av gänget från dansstudion. Man bor tillsammans och umgås tillsammans. 
Det blir en slags livsstil.
 
Sen är ju Wintras dansskola, den enda dansskolan i hela landet som har licens att annordna internattionella tävlingar. Det i sig gör ju att det krävs resurser i frorm utav voluntärer. Det är ofta dansarnas familj och vänner som rycker in då.
Själv jobbade jag senast under Disco VM i November 2016, här i Örebro.
 
Så något slags eget engagemang eller intresse behöver du ju ofta ha som förälder. (Tänker jag?!)
 
Jag vet inte, hur gör ni? Och vad tycker ni om saken?
Kommentera gärna här ​👇👇👇nere 👇👇👇.
 
 
Nu ska jag snart summera våra mässdagarna. Det ska bli helt fantastiskt.
 
 
Önskar er alla en underbara Onsdag i det härliga höstvädret!
 
Vi hörs lite senare...
 
Puss ❤️
Aktiviteter / Barn / Dans / Dansen / Dansstudion / Dansstudion / Danstävling / Disco / Hästar / Intressen / KSD / Klubbmästerskap / Nyhetsmorgon / Nymo / Pappapanelen / Ridning / Rinkabyponnyridskola / Stallet / Tv4 / Tv4Nyhetsmorgon / Tävlingsdans
#1 / / Anonym:

Ha en fortsätt bra onsdag
kramis

Svar: Tack det samma! <3 <3 <3
Malin H Larsson